Дванадесетият симпозиум по „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” се проведе в създаден конгресен виртуален център позволяващ възможност за контакт между регистрираните участници, обмяна на опит и участие в дискусиите по време на събитието. Беше създадена и виртуална медицинска изложба, както и постерна сесия.

Близо 600 участници от 90 държави се включиха в двуднения Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”, който се провежда за 12-а година.

В научната среща взеха участие 50 водещи специалисти в областта на ендоурологията, лапароскопската и роботасистирана хирургия от 16 държави.

Събитието се организира от ВМА с подкрепата на Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология (EULIS), Международния алианс по уролитиаза (IAU), Югоизточната група за изследване на уролитиазата (SEGUR), Урология в развиващите се страни (U-merge) и Експерти в уролитиазата (ESD).

Организаторите бяха подготвили богата програма, включваща 13 научни сесии, в които бяха представени съвременните научни достижения в диагностиката и минималноинвазивното лечение на урологичните заболявания. Благодарение на събитието се предостави възможност за обменя на опит и познание с колеги от целия свят.