Уважаеми колеги и приятели,
За мен е голяма чест и удоволствие да Ви поканя да вземете участие в четвъртия симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” на тема „Уролитиаза – диагностика, медикаментозно и хирургично лечение, метафилактика”, който ще се проведе в София на 25 и 26 април 2013 година.

urolithiasisСимпозиумът се организира от Секцията по уролитиаза (EULIS) на Европейската асоциация по урология (EAU), Военномедицинска академия, Българско дружество по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия и Българско урологично дружество. В него ще вземат участие уролози, нефролози, рентгенолози, лабораторни лекари и други медицински специалисти с професионални интереси в областа на уролитиазата.

Научният комитет планира актуална и изчерпателна програма, отразяваща всички съвременни аспекти на етиопатогенезата, диагностиката, лечението и метафилактиката на това често срещано в нашата страна и региона заболяване, представени чрез state-of-the-art лекции, изнесени от български и международни лектори, сесия с хирургия на живо, с демонстрация на съвременни ендоскопски методи за лечение на камъни в бъбрека и уретера, представяне tips and tricks и коментар на клинични случаи с уролитиаза, дискусии и др.

Участниците ще имат възможност да споделят резултатите от своята научна и практическа дейност в областта на уролитиазата, по време на модерирана постерна сесия.

Фирмите предлагащи апаратура, инструменти, консумативи и медикаменти ще представят и споделят с участниците своите продукти и постижения по време на организираната изложба или чрез фирмени презентации, или симпозиуми.
В интернет сайта на симпозиума ще намерите подробна информация, ще имате възможност да направите своята регистрация, да изпратите резюме за участие в научната програма, да организирате своето пътуване и/или настаняване, или да се информирате за последните промени в организацията.

Уебсайт на събитието: www.urolithiasis.endourology.bg

Ако имате някакви въпроси използвайте данните за контакт дадени в интернет сайта. Можете да изпратите или да споделите тази информация с ваши колеги.

Надявам се да се срещнем през месец април в София и да споделим резултатите от своите научни търсения по проблема уролитиаза.

Председател на Организационния комитет:
Доц. Д-р Илия Салтиров д.м.


На 26-27.10.2012 г. в Кемпински Хотел Зографски, София ще се проведе 8-ми конгрес на Европейската асоциация по урология за Югоизточна Европа. В него ще вземат участие уролози и други специалисти от България, Албания, Гърция, Македония, Сърбия, Турция и др. с научни съобщения, постери и видеофилми.

Основните проблеми, които ще бъдат разглеждани на конгреса са:

  1. Доброкачествена простатна хиперплазия
  2. Уролитиаза
  3. Онкоурология
  4. Еректилна дисфункция и инфертилитет
  5. Лапароскопска хирургия
  6. Минимално инвазивни процедури в урологията

Подробна информация за регистрация, настаняване и провеждане на конгреса можете да намерите на страницата на Европейската Асоциация по Урология.

От 13 до 15 декември 2012 година в Дубай ще се проведе Първа конференция „Експерти по Уролитиаза”.

В научната програма са включени експертни лекции посветени на актуални теми от областта на диагностиката, медикаментозното и хирургично лечение на уролитиазата, както и демонстрация на съвременни ендоурологични операции при уролитиаза.

По време на конференцията ще бъде бъдат организирани и hands-on-training workshops за участниците.

Конференцията ще бъде акредитирана като научна проява по CME от EAU-ACMI и от Министерството на здравеопазването на Дубай (DHCC)

 

От 5 до 7 септември 2013 година в Копенхаген, Дания ще се проведе Втората среща на Секцията по уролитиаза на Европейската Асоциация по Урология (eULIS-EAU). По време на срещата ще бъдат дискутирани научните и клинични аспекти на уролитиазата.

Учени и лекари с различни специалности ще имат възможност да обменят опит, идеи и знания в областа на историята, метафилактиката, епидемиологията, патогенезата, диагнозата медикаментозното и хирургично лечение на уринарните камъни.

Програмата ще включва експертни лекции по съвременни теми от областа на уролитиазата, демонстрации на живо на различни хирургични техники от ендоурологичното лечение на бъбречни и уретерни камъни, ще бъдат организирани различни workshop’s за PCNL, URS, ESWL, както и модерирани постерни сесии.